Uuditoode Reatoni sortimendis – Alphenaer kitsejuust

Uuditoode Reatoni sortimendis – Alphenaer kitsejuust

Uuditoode Reatoni sortimendis – Alphenaer kitsejuust

Kas Te armastate juustu sama palju kui meie? Ja kas on inimesi, kes juustu ei söö? Need kaks küsimust ei anna meile rahu.

Alphenaeri kitsejuustu valmistatakse traditsioonilise retsepti järgi väikeses Alphenaer külas, mis asub Hollandi lõunaosas Belgia piiril.

 

Kitsejuustu on palju sorte, alates pehmest ja noorest kuni kõva ja laagerdunud. Sorti määrab välimus, maitsevarjundid, aroom ja isegi kasutus erinevates roogades. Igasugune kitsepiimajuust on aga kindlasti kõige tervislikum ja maitsvam toode.

 

Juustutootmine algab kõrgeima kvaliteediga piima valikust, mis kogutakse ümberkaudsetest farmidest. Juustutehases piim hapestatakse, kalgendatakse, seejärel lõigatakse, segatakse ja töödeldakse traditsioonilisel viisil erinevateks juustudeks. Loodusliku rasva- ja valgusisaldusega kitsepiimast valmistatud juust laagerdub umbes kaks ja pool nädalat, püsival temperatuuril 12 kraadi Celsiuse järgi ja suhtelisel õhuniiskusel 98%.

 

 Küpsemise ajal, juustu regulaarselt keeratakse. Sellel ajal moodustub juustul ilus valge koorik, mis annab juustule erilise välimuse ja hõrgu kreemja maitse, milles on tunda kreeka pähklit ja ürte. Laagerdamise aja jooksul juustu maitse varieerub.

 

Traditsiooniliselt kasutatakse Alphenaerit röstsaial ja eelroana – sel juhul serveeritakse seda juustuvaagnal koos teiste juustude, pähklite, puuviljade, mee ja värske baguette’iga, kuid erinevatest retseptidest leiab ka selle imelise juustu suurepäraseid retsepte – nii külmad kui kuumad.

 

0303076n Juust Brie Mini kitsepiimast, rasva 48%, 6*150g, Alpenhaer
Kitsejuust Brie on sama võine, pähkline, seeneline ja ürdine maitse nagu lambapiima brie või camembert, see maitseb veidi ürdisemalt ja omab õrnalt teravat aroomi. Noorel juustul on kerge ja kreemjas maitse, täislaagerdunud juustul aga teravam ja kreemjam.

 


0302044n
Juust värske kitsepiimast, kuubikud, rasva 50%, 2*500g, Alpenhaer
Purustage natukene värsket juustu, oma toidu kaunistamiseks. Juust sobib väga hästi ka kuumale pastale või külmale salatile. Samuti on juust sobilik pitsale. Juust on lõigatud kuubikuteks, nad ei kaota vormi ega võta teiste toiduainete vedeliku. Seepärast annab juust suurepärase maitse ja esteetilise välimuse Teie toidule.

 

0302045n Juust värske kitsepiimast, maare, rasva, 50%, 2*800g, Alpenhaer
Värske kitsepiima õrn maitse sileda tekstuuriga, mis sobib ideaalselt võileibade ja suupistete jaoks. See juust sisaldab ainult 16% rasva.

 


0302043n
Juust värske kitsepiimast trühvliga, rasva 50%, 1*1kg, Alpenhaer
Mis on värske kitsejuust?

Värske Chevre, mida nimetatakse ka värskeks kitsejuustuks.

 

See on kõige levinum Chevre'i tüüp ja seda ei laagerdata sageli kauem kui paar päeva, mis annab sellele kõige mahedama maitse. See on pehme juust, mis sobib ideaalselt kasutamiseks võileibades või bruschettades, seda võib kasutada nii eraldi kui ka värskete ürtidega segatuna.

 

Kitsejuustu on palju sorte, alates pehmest ja noorest kuni kõva ja laagerdunud. Sorti määrab välimus, maitsevarjundid, aroom ja isegi kasutus erinevates roogades. Igasugune kitsepiimajuust on aga kindlasti kõige tervislikum ja maitsvam toode.

 

Toode võib mängida iseseisva suupiste rolli - sel juhul serveeritakse seda juustutaldrikul koos teiste juustude, pähklite, puuviljade, mee ja värske baguette'iga. Seda saab kasutada ka erinevate retseptide koostisosana, nii külmalt kui kuumalt.

 

Las meie peakokk Edgars Jaunzemas annab teile inspiratsiooni suurepäraste suviste salatite valmistamiseks.

  • Spinatilehed
  •  Röstitud kreeka pähklid
  • Värsked maasikad
  • 0303076n Juust Brie Mini kitsepiimast, rasva 48%, 6*150g, Alpenhae
  • 0918099 Äädikas-kreem Balsamico Di Modena, 8*150ml, Villa Modena
  • 0935093 Õli viinamarja seemnetest, 6*500ml, Huileries De Lapalisse